mandag 21. november 2011

Bildeanalyse :)

Fengslet kjærlighet
Bildet vårt er av to hender som danner et hjerte bak to jernstenger med en murvegg som bakgrunn. Bildet er tatt fra normalperspektiv og er i svart/hvitt. Det er vanskelig og snakke om forgrunn, bakgrunn og mellomgrunn på den samme måten vi har snakket om tidligere men man kan si at jernstengene er lengst frem i bildet (forgrunnen), hendene er i midten (mellomgrunnen) og murveggen er bakerst (bakgrunnen.) Fargebruken er mørke farger og med sterke kontraster.
Teknikkene som er brukt er fotografi og en del redigering.
Bilde forestiller to hender som sammen danner ett hjerte, hendene er bak jernstenger og med en murvegg i bakgrunnen. Motivet er plassert i midten av bilde og blir på en måte rammet inn av de svarte jernstengene.
Bildet er tatt i normalperspektiv og er et stilleben (et oppstilt, abstrakt bilde.) De vertikale linjene i bildet er også med på å skape uro og spenning samtidig som at fargene i bildet gir det et dystert, litt trist utrykk. I tillegg former hendene et hjerte noe som ligner litt på en sirkel, noe som kan virke samlende.
Bildet kan symbolisere mange ting, både fengslet og ulovlig kjærlighet. I noen land har for eksempel ikke homofile lov til å vise sin kjærlighet og det kan virke som om kjærligheten deres er fanget. Par som ellers ikke kan være sammen av forskjellige grunner kan også kjenne seg igjen i bildet. Hjertet er jo et allment symbol på kjærlighet og slike jernstenger symboliserer ofte fengsel eller annen fangenskap. Det kan også stå for at man holder følelsene sine inne, at man ikke tør å vise for den man elsker hva man føler og dermed ”fengsler” følelsene sine. Bildets farger er også med på å skape den dystre stemningen men at hendene lyser opp på den måten de gjør fører til at man allikevel ser håp i den håpløse situasjonen man kanskje føler man er i. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar